Mat til barna i Sollia

Her forteller vi litt om hva slags mat vi serverer her i Sollia Barnehage. SUNT KOSTHOLD er viktig for oss i Sollia. Får barna god mat, har de en god hverdag.

FROKOST mellom 7.30 OG 8.30. Matpakke hjemmefra.

Hver LUNCH består av grovbrød med leverpostei, makrell, gul og brun ost, skinkeost, kaviar, pølse og kjøttpålegg. Skiva pyntes med tomat,agurk og paprika.
Melk eller vann til drikke.

Hver onsdag har barna med seg egen matpakke til lunsj.

Ca kl 14.30 serveres et FRUKTMÅLTID med epler, druer, bananer, appelsiner, gulrot og de fruktene som måtte tilbys i butikken. De barna som er mer sultne kan ha med seg en liten matpakke.

Vi serverer ikke saft, bare når vi har risengrynsgrøt til middag.

BURSDAG: Barna har med seg kake, boller eller is når de har bursdag

Hver fredag er det VARM MAT og 2 av barna er kokker. Her er oversikt over menyene.
Vi har varierende varmmats tilbud på fredager, alt fra tomatsuppe og ostesmørbrød til enkle gryter og pastaretter.

I tillegg til varmmat på fredager, er det lagt opp til at barna - minimum en gang i måneden - er med på å tilberede og spise varm mat fra bål i utegruppa. Vårt mål er å vise alternativer til turmat. Vi lager alt fra pølser og burger på bål, til de lekreste desserter og fiskeretter!