Mat til barna i Sollia

Her forteller vi litt om hva slags mat vi serverer her i Sollia Barnehage. Barnehagen følger Helsedirektoratets retningslinjer for mat og drikke i barnehagen. I samarbeid med foresatte ønsker vi å bidra med å skape gode vaner og holdninger om kosthold og hygiene.

FROKOST mellom 7.30 OG 8.30. Matpakke hjemmefra.

Hver LUNSJ består av grovbrød med leverpostei, makrell, gul og brun ost, skinkeost, kaviar, pølse og kjøttpålegg.Torsdager får barna også kokt egg. Tomat,agurk og paprika m.m. serveres separat.
Melk eller vann til drikke.

Hver onsdag har barna med seg egen matpakke til lunsj.

Ca kl 14.30 serveres et FRUKTMÅLTID med epler, druer, bananer, appelsiner, gulrot og de fruktene som måtte tilbys i butikken. De barna som er mer sultne kan ha med seg en liten matpakke.

Vi serverer ikke saft, bare når vi har risengrynsgrøt til middag.

Det serveres ikke lettprodukter, bortsett fra lettmelk.

Hver tirsdager det VARM MAT og 2 av barna er kokker.
Vi har varierende varmmats tilbud på tirsdager;et fiskeprodukt hver 3. uke,supper,ostesmørbrød,enkle gryter og pastaretter. Hva som serveres fra uke til uke vil stå på ukeplanen.

I tillegg til varmmat på tirsdager er det lagt opp til at barna av og til er med på å tilberede og spise varm mat fra bål i utegruppa. Vårt mål er å vise alternativer til turmat.